Lunds Akademiska Vinsällskap

Kommande event

Terminen har nått sitt slut och vi hoppas att ni haft det otroligt kul med oss. Vi kommer att uppdatera med nya evenemang mot slutet av sommaren/början av hösten. Vi ses då!

Våra senaste events

Med ett event i månaden under de aktiva terminerna har vi haft flertalet provningar under åren. De senaste finner ni nedan och är med andra ord endast ett axplock av alla de fantastiska event vi haft.

Förra vårens kändis-

provning med

MISCHA BILLING


Vi gästades av svenska stjärnsommelièren Mischa Billing som tog med oss på en minst sagt spännande och smakfull resa. Billing är utöver sommelière även nasolog och lektor i måltidskunskap vid Örebro Universitet och tidigare generalsekreterare för det internationella sommelier samfundet (ASI). Hon är dessutom ledamot av Vinakademien i Sverige och har fått en mängd utmärkelser som Gastronomiska Akademiens Silvermedalj, Årets Vinprofil, Årets Näsa, Årets Hedertryffel och många flera. Just nu är hon aktuell som jury i TV4s populära program Sveriges Mästerkock.


Under kvällen fick vi ta del av Billings personliga resa inom vinvärlden där hon berättade om sina största vinupplevelser. Hur kom det egentligen sig att Mischa valde att ägna en så stor del av sitt liv åt vin? Tillsammans provade vi viner som på något vis gjort stora avtryck hos henne under åren. Det bjöds bland annat på rejält lyxig champagne och foie gras, men även en mängd andra spännande tilltugg och smakupplevelser. Den här kvällen var mer än en vanlig provning!

Bildning, inte bara utbildning

Våra samarbetspartners

Som medlem i Lunds Akademiska Vinsällskap har du rabatt hos följande av våra samarbetspartners. De hjälper oss att se till att du som medlem får det trevligt på våra provningar, och likväl att du får god mat och dryck på bordet - vare sig det är hemma eller ute på baren.

Missa inte!

Att vi mot slutet av sommaren brukar resa iväg till svenska vingårdar

Vilka är vi i Styrelsen?

ANTON PERSSON

VICE-ORDFÖRANDE

ALVA NYLANDER

SEXMÄSTARE

SAGA HJERTÈN

SKATTMÄSTARE

SIGNE NYLANDER

KREATÖR

Har du en fråga? Skriv till oss

 
 
 
 

Lunds Akademiska Vinsällskap är en samarbetsförening till

Lunds Akademiska Vinsällskap är en del av